Hvad skal jeg med en varmepude?
Oplever du, at du har ømme eller trætte led, vil en varmepude hjælpe ved at varme de anspændte områder op, så spændingerne løsnes. En varmepude kan også bruges til at opvarme områder, der er kolde. Har du altid kolde fødder, kan en varmepude give dig lidt tiltrængt varme til dem, og hvis du sidder og fryser en dejlig sommeraften ude på terrassen, kan varmepuden også komme i brug.
Hvordan bruger jeg en varmepude?
Nogle varmepuder er elektriske. Det gælder blandt andet BEUER HK42S. Elektriske varmepuder bør du ikke have på i mere end 20 minutter ad gangen for at undgå skader på huden. En varmepude som BEUER HK42S har en indbygget timer timer i sig, hvilket gør, at den automatisk slukker efter 90 min. Andre varmepuder, fx med kirsebærsten, skal du selv varme i en almindelig ovn eller mikroovn. Disse vil være ledningsfri. Et eksempel på sådan en varmepude er SIPACARE, der helst kun må være på huden i 15 til 30 min. ad gangen. Du kan bruge din varmepude, hvorend du føler, det er nødvendigt.
Varmepuder og graviditet
Du må gerne bruge en varmepude under din graviditet, men du skal dog være opmærksom på ikke at have den på i for lang tid. En varmepude kan med fordel bruges under fødslen som smertelindring. Varmepuder kan også bruges lige inden amning, da det holder mælken flydende og forebygger mælkeknuder og brystbetændelse.
Hvilken pude skal jeg vælge?
Nogle varmepuder er designet til forskellige områder på kroppen. SIPACARE kommer blandt andet med en krave, som er specialdesignet til nakken. Ønsker man en økologisk varmepude, lever BEUER HK LE tekstiler op til Øko Tex Standard. Du kan også vælge en varmepude ud fra, hvilket indhold den har. Rapskorn er meget olieholdige og findes f.eks. i SIPACARE Varmepude med korn. SIPACARE har også lavet en varmepude med kirsebærsten, som gør, at puden virker som en god massagepude.