Typer af hørfrøolie
Hørfrøolie er bestemt ikke et nyt fænomen - det har været brugt i mange år og til mange forskellige ting med sine gode egenskaber.
Hørfrøolie udvindes fra hørfrø og selvom der findes mange forskellige produkter på markedet, stammer de altså fra den samme plante. Der kan være forskel i, hvordan olien er udvundet, om den er økologisk, koldpresset eller kombineret med fx kæmpenatlysolie. Hvilken du vælger, bør altså besluttes ud fra din personlige holdning eller hvilken måde du ønsker at indtage olien på.
Fordele ved hørfrøolie
Hørfrøolie er rig på mange gode næringsstoffer, heriblandt kostfibre, protein, gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler. De fleste vælger hørfrøolie på grund af indholdet af omega 3 fedtsyrer (ALA) og som et alternativ til fiskeolie.
Hørfrøolie har en let nøddeagtig smag og kan derfor med fordel bruges i madlavning, bagning og smoothies. Nogle vælger at spise det rent, hvilket man også sagtens kan, men hvis du ikke bryder dig om konsistensen af ren olie, er der altså ingen grænser for hvad hørfrøolien kan bruges til og i.
Bivirkninger ved hørfrøolie
Generelt set er der ikke nogle bivirkninger ved at indtage hørfrøolie, men ved stort indtag kan nogle dog opleve ubehag i maven, som fx diarre.