Til dig med kronisk sygdomLægens mad giver kronisk syge et nyt og bedre liv. Hvad har mennesker med for højt eller for lavt stofskifte, tarmbetændelse, psoriasis, leddegigt og sklerose til fælles?
For det første lider de af kroniske, autoimmune sygdomme, som opstår, fordi deres immunforsvar går til angreb på kroppens eget væv. For det andet får de nu nyt håb om, at de ved at ændre kostvaner kan give deres sygdom et langt fredeligere forløb – og i nogle tilfælde holde den nede.
I denne bog afslører lægen Pia Norup sin 3-trins strategi mod autoimmune sygdomme – og hvorfor f.eks. brød, bønner og tomater kan få disse sygdomme til at blusse op. Og sammen med de to madeksperter Henrik Riber og Jesper Mikkelsen har hun sammensat en komplet kostplan til en uge med lækker mad, der beroliger immunforsvaret og hermed dæmper sygdommene.
Planen kan også hjælpe de mange mennesker med forstadier til autoimmune sygdomme, f.eks. diffuse ledsmerter og fordøjelsesbesvær.
Bogen bygger på de samme principper, som Pia Norup anvender i TV 2s succes-serie "Kan man spise sig rask?", der har premiere på sin 2. sæson i januar 2019. I 1. sæson i januar skabte Norup sammen med sin medvært Umahro Cadogan imponerende resultater med otte kronisk syge mennesker, der spiste og trænede sig til et nyt liv på bare 12 uger.
Udover at være læge i traditionel forstand har Pia Norup, som én ud af kun 800 i verden, taget uddannelsen som Functional Medicine Practitioner. "Indenfor den nye gren af lægeverdenen, som mit hjerte banker for, prøver vi at forstå, hvorfor kroppen reagerer, som den gør.
Når vi finder de dybereliggende årsager til sygdommen, står vi ofte med nøglen til at vende processen om, så vi – i samarbejde med patienten – kan behandle roden til problemet med mad og andre livsstilsvalg og dermed mindske symptomerne", fortæller Pia Norup.
Specifikationer- Indeholder opskrifter
- Få viden og læring om kost og livsstil med kronisk sygdom