Muskatnød og -blommeVores muskatnødder er bevaret i skallen, naturens egen konservering. Muskat er fascinerende krydderi, og faktisk leverer muskattræet to krydderier, nemlig muskatnød og muskatblomme. Muskatblommen er ikke en blomme, men en frøkappe, der sidder uden om en nøddeskal, der indeholder selve muskatnødden. Udenom det hele sidder en tyk, beskyttende skal, som på en hestekastanje, skallen revner når nødden er moden. Det er et fascinerende syn, når yderskallen revner og afslører den knaldrøde muskatblomme og den mørkebrune, skinnende nød.
Muskatnød er et kendt krydderi, der som oftest ses i stuvninger og i saucer, mest kendt er nok bechamelsaucen til lasagnen. Muskatblommen er mindre kendt, men kan bruges som muskatnød i det salte køkken, hel i gryderetter, marinader og -lager og stødt i fars og pølser. Smagen er lidt mindre kraftig end nøddens og har en lidt sødlig undertone, hvilket gør, at den også optræder i kager og desserter, især gør muskatblommen sig godt med chokolade og flødeskum. Muskatblomme indgår også i Garam Masala, et klassisk indisk krydderi.
Specifikationer- Økologisk
- Hele muskatnødder + blomme
- Aromatisk smag