Vi guider

Hjemmelavet konfekt - helt fra bunden!

Julen er både hjerternes og mavernes fest. Læs med når vi guider dig til at lave hjemmelavet marcipan, nougat… ja, julekonfekt – helt fra bunden.

Vil du også gerne være typen, der kan blære dig med at have lavet årets jule-knas ... HELT fra bunde?  Det er faktisk slet ikke så svært, som det lyder. Her får du en guide til hjemmelavet marcipan, nougat og lidt idéer til, hvordan du i sidste ende får lavet den fineste konfekt ud af det. Rigtig god fornøjelse!

Sådan laver du julens lækreste konfekt:


Hjemmelavet marcipan

Vil du være sikker på at det, du putter i munden er af allebedste kvalitet, så er det nemmeste at lave dine fødevare selv af gode råvarer.


At lave marcipan selv er faktisk virkelig nemt og kræver ikke mange ingredienser.


Ingredienser til marcipan:
Rømer Rørsukker lys fin Ø 1 kg
1 kg
RømerRørsukker lys fin Ø
69,95 kr.
Sukrin Melis 400 g
400 g
SukrinSukrin Melis
69,95 kr.
Biogan Mandelmel Ø 500 g
500 g
BioganMandelmel Ø
154,95 kr.

Opskrift

400 g mandler
1,5 dl vand (+ lidt kogt vand til smutning af mandler)
1,5 dl rørsukker
(Du kan også bruge sukrin, hvis du er til den sukkerfrie version eller  almindelig hvidt sukker, hvis du vil have en meget sød marcipan).


Sådan gør du

1. Kog lidt vand, og hæld det over mandlerne, og lad dem stå i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra, og "smut" skallen af mandlerne. Rist de smuttede mandler i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Mandlerne må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.



TIP!
Hvis du ikke har mod på at smutte og riste mandler, kan du alternativt bruge mandelmel. Af de 400 g mandler kommer der ca. 350 g mandelmel.



2. Imens dine mandler køler af, kan du lavet sukkermassen. Hæld vand og sukker i en lille gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter. Det skal have konsistens som sirup. Når det har nået den rette konsistens, tager du gryden af blusset.


3. Nu skal du have lavet dine mandler til mel. Hvis du ønsker en fin og glat marcipan, skal du blende mandlerne til fint mel. Hæld herefter mandelmelet i en skål, og hæld  siruppen over melet. Hold gerne lidt tilbage - det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Ælt det godt sammen, indtil det får konsistens som marcipan. 


4. Pak den færdige marcipan ind i husholdningsfilm eller en frysepose og stil den i køleskabet i min. 30 minutter, inden du tager den i brug.


Hjemmelavet nougat

Ligesom marcipan er nougat utrolig nemt at lave og kræver få ingredienser.


Ingredienser til nougat:
Vivani Chokolade mørk 85% Ø 100 g
100 g
VivaniChokolade mørk 85% Ø
stk. 44,95 kr.
Vivani Chokolade bitter 71% Ø 100 g
100 g
VivaniChokolade bitter 71% Ø
stk. 39,95 kr.
Sukrin Gold 500 g
500 g
SukrinSukrin Gold
79,95 kr.

Opskrift

75 ghasselnødder
100 g mørk chokolade (gerne omkring 85%)
50 g kokosolie
2-3 spsk. mørkt sukker eller sukrin gold


Sådan gør du

1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.


2. Når de er afkølet, gnides skallen af. Blend nødder og sukker til nøddesmør i en blender eller foodprocessor.


3. Smelt chokolade og kokosolie i en gryde over svag varme. Bland hereftter chokolademassen med dine blendede nødder, som nu er blevet til  nøddesmør. Smag nougatmassen til med ydeligere sukker, hvis det er nødvendigt.


4. Hæld massen i en lille form beklædt med bagepapir, og lad den stivne i køleskab, inden du tager den i brug.


Marcipankugler med nougat og forskellig topping

Disse kugler er super simple at lave. De er altid et hit og kan nydes og fremstilles af hele familien.


Så er ungerne klar på at lave konfekt, så får du her en let opskrift, som I kan hygge om sammen.


Ingredienser til konfekt:
Vivani Mælkechokolade Ø 100 g
100 g
VivaniMælkechokolade Ø
stk. 24,95 kr.
Urtekram Pistacienødder uden skal Ø 50 g
50 g
UrtekramPistacienødder uden skal Ø
38,95 kr.
Urtekram Havregryn glutenfri Ø 700 g
700 g
UrtekramHavregryn glutenfri Ø
stk. 34,95 kr.
Urtekram Kokosmel Ø 200 g
200 g
UrtekramKokosmel Ø
stk. 41,95 kr.
Biogan Valnødder halve Ø 500 g
500 g
BioganValnødder halve Ø
119,95 kr.
Urtekram Kakao fedtfattig Ø 80 g
80 g
UrtekramKakao fedtfattig Ø
stk. 31,95 kr.
Superfruit Cacao Pulver Ø 150 g
150 g
SuperfruitCacao Pulver Ø
134,95 kr.

Opskrift

Overtrækschokolade
Marcipan

Nougat
Toppen af forskellig art, fx nøddemel, kakaopulver, kokosflager, havregryn eller lakridspulver.


Sådan gør du

1. Rul din marcipan ud til en lang pølse - ca. 2 cm i diameter. Tryk den flad med fingrene, og smør midten med nougat. Fold siderne op om nougaten, så du igen kan rulle massen til en lang pølse, så den igen får en diameter af ca. 2 cm.  


2. Skær den ud i ca 1-2 cm store stykker afhængigt af, hvor store konfekt stykker du kunne tænke dig. Rul stykkerne til små kugler, og stil dem på køl. Gerne i fryseren hvis du har mulighed for det.  


TIP!
Gem eventuelt en lille nød inde i kuglen, inden du triller den færdig.



3. Imens kuglerne står på køl, kan du forberede din topping og den chokolade, som kuglerne skal overtrækkes med.


4. Mal nøddemel, og hvad du ellers kunne tænke dig, og fordel det på små tallerkner eller andre steder, hvor du kan trille kuglerne.


5. Hak chokoladen fint, og smelt den ene halvdel af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet helt og er godt varm, tager du den af vandbadet. Hæld nu den anden del af chokoladen i den smeltede chokolade, og rør indtil alt chokoladen er smeltet sammen.



6. Tag dine marcipan- og nougatkugler ud af fryseren eller køleskabet.  Brug to skeer til at dyppe dem i den smeltede chokolade.


7. Lad den dryppe lidt af over skålen, og rul dem derefter i den ønskede topping. Når det er gjort, placerer du din konfektkugler på et stykke bagepapir, hvor de kan tørre. Sæt den gerne i køleskabet - så stivner chokoladen hurtigere.  

Relaterede produkter

Urtekram Kakao fedtfattig Ø 80 g
80 g
UrtekramKakao fedtfattig Ø
stk. 31,95 kr.
Urtekram Kokosmel Ø 200 g
200 g
UrtekramKokosmel Ø
stk. 41,95 kr.

Relaterede artikler

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek