Farv Håret Selv - Få Succes Med Hjemmehårfarve
Vores hår siger rigtig meget om vores personlighed; er du til lette, velstylede bølger, vilde krøller eller måske til glat hår med masser af volumen? I takt med at personligheden ændrer sig gennem vores liv er det kun naturligt, at vores hår også gør – og hvad er bedre til at kommunikere et skift end en ny frisure eller hårfarve?
Inden man giver sig i kast med at farve håret selv, er der dog en del at tage stilling til: Hvilken type hårfarve skal du vælge? Hvor meget skal du bruge? Hvad gør du, hvis du gerne vil gå fra lyst til mørkt hår? Og hvornår er det en god idé at afholde sig fra at farve sit hår? Det og meget mere får du svar på nedenfor.
Hvad skal du være opmærksom på, når du farver hår selv?
At give sig i kast med hjemmehårfarve kan godt virke lidt skræmmende, for hvad nu hvis det går galt? Hvis man følger nogle simple regler skal resultatet nok blive rigtig fint, men der er en række ting at være opmærksom på inden man går i gang. Det du skal tage stilling til inden du farver hår er:
- Hvor lyst eller mørkt vil du gerne have dit hår?
- Hvilken nuance skal dit hår have?
- Hvor skadet er dit hår?
- Hvilken type hårfarve skal du vælge?
Hvor lyst eller mørkt hår vil du gerne have? (Tone)
Hvor lyst eller mørkt håret er kaldes hårets ”tone” eller ”tonehøjde”. I hårfarvens verden angives hårets tone med et tal mellem 1 og 10, hvor 1 er helt sort og 10 er helt lysblond. Enkelte producenter af hårfarve opererer med toner helt op til 12, som er platinfarvet eller næsten hvidt hår. På billedet kan du se, hvilke toner de forskellige tal refererer til:
Når du vælger, hvilken tone du skal gå efter i din hårfarve anbefaler vi, at du ikke springer mere end 3 toner fra din nuværende farve i første hug, uanset om det er i lys eller mørk retning. Resultatet bliver sjældent godt, og det er bedst at anskue sit farveskift mere som en proces, hvis der er tale om drastiske, permanente ændringer.
Hvilken nuance skal dit hår have? (Refleks)
Vi ved, at blond hår ikke bare er blond; der er honningblond, rødblond, askblond og mange, mange andre variationer. Grunden til, at hår der er lige lyst eller lige mørkt kan se vidt forskelligt ud er, at farven kan have forskellige undertoner. Det er det, man i fagsprog kalder ”refleks”. Refleksen angiver, hvor varmt eller koldt håret et i nuancen. Her arbejdes der med en skala fra 1-8, hvor farverne på reflekserne er som følger:
- Blålig nuance - kaldes også "ash"
- Violet nuance
- Gullig nuance - kaldes også "gylden"
- Orange nuance - kaldes også "kobber"
- Blå-lilla nuance - kaldes også "mahogni"
- Rødlig nuance
- Grønlig nuance - kaldes også "metallisk"
- Rød-brun nuance - kaldes også "mocca"
Reflekstallet står altid efter tonetallet – nogle gange som decimaler, andre gange som heltal. Det er forskelligt fra producent til producent hvor mange reflekstal de sætter på deres produkter. Nogle angiver helt op til 3 reflekser, andre kun 1 – og nogle undlader dem helt.
Vælg din farve - sådan læser du farvekoden
Nu hvor vi har gennemgået al teorien bag hårfarvernes opbygning er det tid til at finde den helt rigtige hårfarve for dig. For lige at repetere; vælg som udgangspunkt en hårfarve der max. ligger 3 toner fra din egen, så får du det bedste resultat med hårfarvningen.
Farvekoden på hårfarve et bygget sådan op, at tonetallet altid står først og derefter kommer reflekstallene. Som nævnt, kan reflekstallene være decimaler efter tonetallet eller heltal, hvorved farvekoden bare vil være et langt, stort tal.
Et eksempel på en farvekode kunne være:
Her er tonetallet 7 og angiver, at der er tale om en mellemblond farve. Første (primære) refleks er 3 som fortæller, at farven har en gylden undertone. Der er ingen sekundær refleks hvilket betyder, at farven ender som en gylden mellemblond.
Et andet eksempel kunne være
Her er tonetallet 4 hvilket betyder, at farven er brun. Reflekstallene er 0 og angiver, at der således ikke er nogle reflekser i hårfarven – der er dermed tale om en neutral brun.
Nu er du i stand til hurtigt at analysere, hvilken farve du kan forvente at få ud af den hårfarve du står med mellem hænderne. Selvom producenterne forsøger, er det ikke altid muligt at gengive farven helt perfekt på æsken og derfor er det super hjælpsomt at kunne sine farvekoder.
Hvilke typer af hårfarve findes der?
Når du har besluttet, hvilken hårfarve du gerne kunne tænke dig, er det tid til at tage stilling til hvilken type hårfarve der er bedst netop til dig. På markedet finder du generelt 4 forskellige typer farve du kan vælge, alt efter hvad dit behov er.
Permanent hårfarve - til dig der vil have et fuldt dækkende resultat
En permanent hårfarve er – som navnet antyder – permanent og vaskes altså ikke ud. Det er den mest holdbare af farvemetoderne og velegnet til dig, som gerne vil dække grå hår eller skabe drastiske ændringer i din hårfarve.
Det er denne hårfarve du skal vælge, hvis du ønsker at ændre din hårfarve hele 3 toner, eller gerne vil dække grå hår. Som udgangspunkt kan en permanentfarve mørkne håret 3 toner men kun lysne det 2. Vær opmærksom på, at ved lysning har farven tendens til at trække varme pigmenter op, og derfor kan det være en god idé at vælge en farve med en kølig refleks for at modvirke, at håret bliver rødligt eller gulligt i skæret.
Permanenthårfarve er også den type hårfarve, der slider mest på håret. Derfor skal man være lidt opmærksom på, om ens hår er sundt nok til at kunne klare en farvning inden man går i gang, så man ikke risikerer at ødelægge håret.
Denne type hårfarve kaldes også for ”oxidationsfarve”, og den virker ved at åbne dit hårstrå og lægge sig oven på hårets naturlige pigment, oxidere det og derefter dække det.
Toningshårfarve - til dig der vil farve håret mildt eller ændre look ofte
En toningsfarve er væsentligt nemmere at bruge end en permanentfarve, fordi den kun dækker ca. 50% af din egen hårfarve. Den er ikke i stand til at ændre håret radikalt, men kan alligevel give dig et helt nyt look.
En toning er god at bruge, hvis du ønsker at ændre – ja, tonen – på din hårfarve og fungerer bedst, hvis du vælger en der ligger 1-2 toner fra din nuværende hårfarve. Et eksempel på et godt tidspunkt at bruge toningsfarve er, at du gerne vil gå fra et neutralt brunt hår til en mørkebrun med mahogni-nuancer i. Her er der ikke tale om en drastisk ændring, men stadig en ændring der er stor nok til tydeligt at kunne ses og som alligevel vil give et helt nyt look. Du vil også kunne gå fra eksempelvis kølig blond til honningblond eller lignende.
En toningsfarve er også langt mildere mod håret end en permanentfarve og det betyder, at du kan skifte dit look oftere fordi håret ikke tager særlig meget skade. Farven lægger sig nemlig på dit hårs overflade, hvilket betyder, at den stille og roligt falmer pænt, jævnt og naturligt.
5 populære toningshårfarver:
Afblegning - til dig der vil være meget lysere, eller farve dit mørke hår en anden farve
Afblegning er den type hårfarvning der kan ændre dit hårs tone mest. Du kan ændre dit hår hele 6-8 toner gennem en blegning, men det har sin pris. Afblegning er rigtig hårdt for håret og fungerer lidt efter samme princip som permanentfarve: blegningen åbner dit hårstrå og oxiderer dit hårs naturlige pigmenter, hvilket trækker al farven ud af dem.
Når det kommer til afblegning af håret er det vigtigt at følge de præcise anvisninger på pakken, da tiden produktet sidder i håret er utrolig vigtig. Når du trækker farven ud af dit hår, gennemgår det nemlig en række nuancer på vej mod den endelige hårfarve – eksempelvis orange.
Hvor lyst dit hår bliver, afhænger af dit udgangspunkt samt hvilken blondering du vælger. Der findes produkter, som er ekstremt virksomme og nogle, som egner sig bedst til en let lysning på 1-2 toner.
Afblegning er til dig, som ønsker et lysere look og måske gerne vil være blond eller dig, som ønsker at gå fra en mørk hårfarve til eksempelvis en rød. Hvis du farver med rød hårfarve direkte oven på sort hår, vil der ikke ske ret meget. Derfor skal du afblege håret før du påfører din røde farve. Hvis du sigter efter en helt særlig blond tone, er det en god idé at afblege håret først og derefter påføre en blond toningsfarve i den præcise nuance du ønsker. Det gør resultatet langt mere naturligt og nemmere at styre, og bekæmper effektivt det gullige skær afbleget hår hurtigt får.
Skyllefarve / wash-outs - til dig der ønsker et midlertidigt resultat
Den sidste type hårfarve du finder på markedet er den såkaldte ”skyllefarve”. Denne farve lægger sig – ligesom toningen – oven på håret, men dækker endnu mindre. Det betyder, at det er en enormt mild måde at farve sit hår på. Over tiden vil farven falme så du til sidst får din egen hårfarve tilbage.
Der findes skyllefarver som ikke kan ændre dit hårs tone, men til gengæld kan ændre dets nuance. Disse farver er fantastiske til at opfriske en mere permanent hårfarve du har i, eller blot eksperimentere med, hvordan du ville se ud med en anden undertone i håret. Eksempelvis kan du bruge en lilla skyllefarve i et blond hår, for at modvirke gule nuancer i håret og vedligeholde en askblond farve.
Der findes også kraftigere skyllefarver på markedet som du eksempelvis blander i din balsam. Disse kommer i ”almindelige” farver, såsom blond og brun, men findes også ofte i vildere farver som pink, lille og blå. Disse farver kan bruges til at regulere nuancen i håret som nævnt ovenfor eller endda ændre dit hårs tone midlertidigt eller skabe cool effekter i håret.
Vil du gerne eksperimentere med lyserøde spidser eller finde ud af, hvordan du ville se ud med kobberfarvet hår – uden at committe dig til noget permanent? Så er det en wash-out farve du skal have fat i! Farven går ud efter nogle hårvaske, så det er en perfekt måde at vedligeholde eller eksperimentere med sin hårfarve på.
Tips og tricks til hjemmehårfarvning
Nu du ved alt der er værd at vide om at vælge den rigtige hårfarve, er det tid til praktikken: hvordan får du de bedste resultater? Her er vores bedste tips til at sikre, at hele processen går som den skal.
Læs brugsvejledningen grundigt
Ok, vi kan godt selv høre at dette tip lyder som en no-brainer, men du ville bliver overrasket over, hvor mange der kaster sig ud i at farve håret uden at læse brugsvejledningen grundigt først. Selvom man har prøvet det før, kan produkterne have forskellig trækketid, påføringsmetode eller andet – så læs lige det med småt inden du går i gang.
Husk allergitest
Inden du smækker hårfarven i håret, så sørg for at udføre en allergitest. Langt de fleste mennesker vil slet ikke opleve problemer med hårfarve, men better safe than sorry!
Brug nok farve
Mængden af hårfarve er ikke et klogt sted at spare. Hvis du har langt eller tykt hår, får du sandsynligvis brug for flere pakker, hvis du vil have et jævnt og dækkende resultat. Hjemmefarve er allerede væsentligt billigere end at gå til frisør – også hvis du køber 2 eller 3 pakker farve. Den gode nyhed er, at du slet ikke får brug for ligeså meget produkt når du skal opfriske din farve igen.
Påfør med kam for et naturligt resultat
En hjemmehårfarve kan hurtigt komme til at se lidt flad ud og mangle ”spil”. Det sker især, hvis man får overfarvet håret (mere om det neden for) eller får påført farven ujævnt, så den klumper sig sammen i dele af håret.
En måde at sikre sig mod dette er at fordele hårfarven med en kam. På den måde er du sikret, at den fordeler sig jævnt og at alt dit hår er redt ud og modtageligt for farve. Kammens form gør, at farven fordeles på en måde så den ser langt mere naturlig ud – med spil og reflekser.
Få et flot resultat når du opfrisker - påfør kun farve i udgroningen og brug balsam i længderne
For at undgå, at dit hår bliver for farvetungt og skadet når du skal opfriske din hårfarve, vil vi anbefale at du kun påfører den friske farve i udgroningen. En god måde at sikre, at resten af håret ikke suger en masse ekstra farve til sig er at komme balsam i længderne – altså alle de steder du ikke vil have mere hårfarve i. Ud over at det virker som en intensiv kur, sørger det også for at din opfriskningsfarve ikke trænger ind og over-mætter de allerede farvede hårstrå med endnu mere farve.
Undgå farveaftryk på huden ved brug af en fed creme
Det her tip synes vi selv er ret smart: oplever du også, at hårfarven smitter af på huden omkring hårgrænsen? Det kan man faktisk modvirke ved at smøre et godt lag fed creme på, hvor huden er udsat for at tage imod farve. Det er ikke den store krise hvis der kommer lidt farve på huden for det går af igen, men det kan være rart at undgå, hvis du skal ud blandt andre mennesker umiddelbart efter du har farvet dit hår.
Den fede creme vil danne en barriere mellem din hud og hårfarven, så den ikke er i stand til at trænge ind eller sætte sig fast. Nemt!
Få din hårfarve til at holde længst muligt - sådan plejer du den
Nu hvor du har brugt tid og penge på at farve dit hår og – forhåbentlig – er nået frem til dit drømmeresultat, giver det god mening at passe så godt på din nye hårfarve som muligt. Der er rigtig meget man kan gøre for at øge holdbarheden af farven, men det er lidt forskelligt fra hårfarve til hårfarve, hvilken metode der er bedst til at holde resultatet smukt.
Sådan plejer du blond hår
- Sørg for at håret får nok næring
Det er alfa og omega at give et afbleget hår fugt og næring nok. Vi anbefaler, at du starter allerede i badet, hvor du med fordel kan vælge en shampoo og balsam til tørt hår. Sørg for at give dit hår en hårkur jævnligt – især lige efter du har bleget dit hår. Invester eventuelt i en god hårolie, så du også plejer dit hår efter badet. - Undgå overdreven varmestyling
Et tørt hår har bestemt ikke godt at af blive fønnet, glattet og krøllet for meget. Hvis du kan, så prøv at skære ned på din varmestyling ved eventuelt at udelade det i weekenderne eller gå et par dage inden du re-styler. - Brug varmebeskyttelse
For at håret tager sig ud fra sin bedste side, er det tit nødvendigt at varmestyle det. For at minimere slitagen fra dine varmeredskaber kan du komme et varmebeskyttende produkt i håret inden styling - Undgå gult eller orange hår
Afbleget hår har tendens til at ændre tone over tid. Hvis du går efter en kold, blond farve vil vi anbefale at modvirke det gule skær med et produkt der har en violet nuance. Det kan være shampoo, balsam eller endda en skyllefarve. Har du et varm-blond hår, kan du ligeledes vedligeholde det med en skyllefarve
Pleje til blond hår:
Sådan plejer du rødt hår
- Brug mild pleje
Røde toner er dem som falmer hurtigst. Derfor er et farvet, rødt hår også det sværeste at vedligeholde. Et godt sted at starte med at bevare farven er allerede ved hårvasken: gå efter en mild shampoo eller en, som er særligt fremstillet til farvet hår. Alt efter hårtype kan du også overveje en ”cleansing conditioner”. Det er et shampoo og balsamprodukt i ét, og er særligt nænsomt ved håret. Passer dog bedst til tørt og kraftigt hår eller krøller - Skær ned på hårvask
Den bedste måde at sikre sig mod en falmende hårfarve er ved simpelthen at skære ned på hårvask. Du kan gå længere mellem vaske og stadig have lækkert hår ved at investere i en god tørshampoo, som giver håret et rent og frisk look på de dage du ikke vasker. Husk også en badehætte til at dække håret med når du bader kroppen! - Solbeskyttelse til håret
Ja, du læste rigtigt: der findes solbeskyttelse til håret! Solen er en rigtig hårfarve-killer fordi UV-stråling får farver til at falme generelt. Heldigvis kan du modvirke det ved at bruge solbeskyttelse til håret. Det lyder måske helt tosset, men det findes faktisk på markedet! Alternativet er en hat, men så kan man jo ikke ligeså godt vise sit smukke, røde hår frem, vel? - Brug skyllefarver jævnligt
Der findes heldigvis en masse wash-out produkter på markedet som kan vedligeholde den røde tone. Mange af dem kan blandes direkte i din balsam, så du får pleje samtidig med, at du tilfører dit hår lidt ekstra, rødt pigment. Smart!
Sådan plejer du brunt hår
- Fugt, fugt, fugt
Når du har farvet dit hår vil det altid være lidt tørrere end normalt – især, hvis du har brugt permanentfarve. Sørg for at give dit hår masser af fugt især i den første tid efter farvningen. Du kan starte allerede i badet med en shampoo og balsam til tørt eller farvet hår, og bruge et lækkert leave-in produkt efterfølgende - Skær ned på hårvask
Den bedste måde at sikre sig mod en falmende hårfarve er ved simpelthen at skære ned på hårvask. Du kan gå længere mellem vaske og stadig have lækkert hår ved at investere i en god tørshampoo, som giver håret et rent og frisk look på de dage du ikke vasker. Husk også en badehætte til at dække håret med når du bader kroppen! - Brug en skyllefarve jævnligt
Der findes heldigvis en masse wash-out produkter på markedet som kan vedligeholde den brune farve og endda den undertone du gerne vil have i dit hår. Mange af dem kan blandes direkte i din balsam, så du får pleje samtidig med, at du tilfører dit hår lidt ekstra, brunt pigment. Smart!
Hårfarve-dilemmaer - sådan løser du dem
Jeg vil gerne gå fra mørkt til lyst hår
At gå fra mørkt til lyst hår er noget af det hårdeste man kan gøre ved håret, så vær sikker på, at dit hår er stærkt nok inden du kaster dig ud i processen!
For at få et lyst resultat, skal du selvfølgelig først trække den mørke farve ud af håret. Det gøres med en afblegning, men vær opmærksom på, at afblegninger virker forskelligt i mørkt versus lyst hår – ofte kan du finde guidefarver på æskerne. Hvis du vil være helt lys, skal du ikke forvente at kunne opnå det resultat i første hug; håret har en del bedre af at blive lysnet gradvist.
Når du har bleget dit hår er det tid til at komme en farve eller en toning på i den nuance, du gerne vil have dit hår skal have. Bleget hår ser i sig selv ikke godt ud – det bliver hurtigt gulligt og uden spil. De lækre resultater fås ved at komme eksempelvis en honningblond toning oven på, der sørger for at give håret præcis den blonde nuance du gerne vil have.
En ting man skal være opmærksom på når man trækker farven ud af sit hår er, at håret har en tendens til at blive meget varmt i skæret – dvs. gulligt eller rødligt. For at modvirke dette, kan det derfor være en god idé at vælge en blond toning med en kølig refleks.
Jeg vil gerne gå fra lyst til mørkt hår
At gå fra lyst til mørkt hår kan foregå i ét eller flere trin, alt efter hvor sundt håret er. Har du et skadet eller meget tørt hår, er det en god idé at dele processen lidt op, så håret får tid til at komme sig mellem farvninger. Du skal også være opmærksom på tommelfingerreglen om ikke at ændre sit hår mere end 3 toner i et go. Hvis du gerne vil gå fra lysblond til mørkebrun, er det derfor nødvendigt at dele processen op – ellers risikerer du et utilfredsstillende resultat.
Det man skal være opmærksom på når man farver sit hår mørkt fra et lyst udgangspunkt er, at det har tendens til at blive grønligt i skæret. Det har det, fordi du farver oven på et hår uden farvepigmenter og som derfor mangler røde toner. En effektiv måde at undgå det på er at vælge en mørk farve med en varm refleks eller – endnu bedre – farve sit hår i en rødlig nuance inden man farver det mørkt.
Processen kunne se sådan ud:
Lyst hår -> kobberfarvet -> mørkebrun
På denne måde holder du dig inde for tonebegrænsningerne og undgår mangel på varme nuancer i håret.
Jeg vil have rødt hår
At farve sit hår rødt er forholdsvis ligetil hvis du starter fra et lyst hår. Selvfølgelig skal man tage højde for, hvilken tone rød det skal være – går du efter en varm kobber eller postkasserød? Vælg den rigtige farve vha. vores farveguide fra tidligere i artiklen og husk at tage højde for dit eget hårs udgangspunkt.
Har du et brunt hår og vil du være rødhåret, er der to ting du kan gøre: du kan enten komme den røde farve direkte på dit brune hår, for at opnå en smuk, rødbrun farve. Et andet alternativ – hvis du eksempelvis har et mørkere hår end den røde nuance du vil frem til – er at blege håret først og derefter farve ovenpå med din ønskede, røde nuance. Det foregår lidt ligesom at gå fra lyst til mørkt hår.
Jeg vil gerne lave striber i mit hår
Er du ikke interesseret i en fuldfarve, men blot lækre, lysere highlights i dit hår? Så er der en række forskellige teknikker du kan anvende. Der findes mange former for lyse striber, og de mest almindelige looks er balayage, ombré, highlights og babylights. Vi anbefaler du googler de forskellige looks for at afgøre, hvilket et du bedst kan lide.
Det kan være tricky at kaste sig ud i at lave lyse striber derhjemme – især hvis du går i gang med en afblegning. Du kan eventuelt starte med at bruge en tonings- eller permanentfarve som er i stand til at lysne dit hår 1-2 toner for et fint, naturligt resultat. Hvis du har et mørkt hår og gerne vil have lysere striber vil vi anbefale, at du tager et smut til frisøren. Vil du derimod lave striber i et allerede lyst hår, burde det godt kunne fungere derhjemme – så længe du har de rigtige redskaber! Hvis du kaster dig ud i en balayage eller ombré, er det eksempelvis vigtigt at have en pensel til hårfarve ved hånden, så du kan tone farven og lave en pæn, glidende overgang.
Jeg vil gerne dække grå hår
Hvis du ønsker at dække dine grå hår er der flere ting du kan gøre:
- Lægge lyse striber ind, hvis du i forvejen har lyst hår og gerne vil gøre overgangen til grå mindre markant
- Farve håret med en toningsfarve for et mildere resultat. Denne løsning fungerer godt til dig, som kun har få eller begyndende grå hår
- Vælge en permanentfarve som dækker 100% af dine grå hår. Fungerer bedst til dig der har mange grå hår og gerne vil farve dem alle
Trouble-shooting: når hårfarvningen går galt
Hjælp! Måt hår er blevet gult/rødt/grønt
Er resultatet ikke blevet helt som du ønskede? Det er der heldigvis råd for! Ofte kan det ske, at håret får et skær af en nuance du ikke ønsker. Det er ofte røde, gule eller grønne nuancer der trækker op, hvis man eksempelvis har forsøgt at ændre sin hårfarve for mange toner.
For at modvirke dette, skal vi en tur tilbage forbi farveteknikken og kigge på det der hedder ”komplementærfarver”. Alle farver har en komplementærfarve, som man kan sige er ”det modsatte” af en farve. Herunder er komplementærfarverne for de mest udbredte, uønskede nuancer:
Gul // Lilla
Orange // Blå
Grøn // Rød
Det vil sige, at er du endt med et hår som ser gulligt ud, kan du anvende produkter med en lilla farve for at modvirke. Det er helt normalt, at et blond hår får et gulligt skær og det kan nemt modvirkes med eksempelvis en silver shampoo, som er en lilla shampoo du kan bruge i stedet for din almindelige shampoo indtil du synes det gule skær er væk fra dit hår.
Tilsvarende findes produkter med blå og røde nuancer der afhjælper hhv. orange og grønne skær i håret. Disse produkter er oftest wash-out farver, såsom farvebomber eller farvede balsammer.
Oplever du, at du ikke kan slippe af med din uønskede undertone i håret ved hjælp af wash-outs, er det en god idé at komme en toningsfarve i som modvirker det skær du vil have væk. Eksempelvis kan du komme en kobberfarvet eller rødlig toningsfarve i et brunt hår for at slippe af med et grønt skær.
Hvornår skal du IKKE farve dit hår?
Selvom det er sjovt at skifte hårfarve og lege med sit look, er det ikke altid en god idé. Der findes nemlig tilfælde, hvor det måske bedst kan betale sig at vente med eller helt droppe hårfarven.
Det gælder især, hvis dit hår er meget skadet og har tendens til at knække. Her vil der nemlig være overvejende sandsynlighed for, at dit hår ikke vil kunne klare en farvning, og det ville jo være ærgerligt! Ligeledes kan det være en god idé at lade håret være et stykke tid, hvis du har skiftet hårfarve meget. Det kan være, at du er gået fra rød til blond og derefter til brun. Her giver det god mening blot at tone håret i den nuance du har nu og ikke skifte drastisk før det er i lidt bedre stand.
Sådan kommer dit hår i bedre stand så du kan farve det
Der er heldigvis en masse du kan gøre for at sikre, at dit hår på sigt bliver sundt nok til igen at kunne farves eller bleges:
Klip håret
En effektiv måde at starte på en frisk er ved simpelthen at få klippet noget af det meget skadede hår af. Hvis du har et langt hår, giver det ofte god mening at få taget noget af længden, så dit hår kan vokse stærkt, fint og sundt ud igen
Brug opbyggende plejeprodukter
Du kan kigge efter produkter med opbyggende egenskaber til håret. Ofte vil den bedste kombination være proteiner og olier, som hhv. genopbygger og nærer håret. Invester eksempelvis i en god hårkur med genopbyggende proteiner i og kom dagligt en hårolie i længderne for at holde dem bløde og velfugtedeDrop varmestyling
Du kan også vælge at droppe varmestyling for en periode. Føntørring, glatning og krølning af håret slider på det, så hvis du virkelig vil give det en pause fra slitage, kan du droppe varmestyling i en periode indtil håret er sundt nok til at kunne farves
Vi håber, du nu føler dig godt klædt på til at kaste dig ud i at farve håret selv! Hjemmehårfarve kræver lidt træning, men når man først har de basale teorier og teknikker på plads, er der intet i vejen for selv at skifte sit look når man har lyst.