Bliv klogere på Glycerin
Glycerin og glycerol er i princippet én og samme ting. Forskellen består i, at glycerol er den rene udgave, hvorimod glycerin indeholder 95% glycerol. Glycerin anvendes i alt fra fødevarer til kosmetik og hudpleje, mens glycerol mest anvendes af lægemiddelindustrien. Glycerin er en sukkeralkohol, der findes i alle fedtstoffer. Den er lugtfri, farveløs og smager sødt.
Virkning
Glycerin er utroligt effektivt til at optage vand og fugt fra omgivelserne og har stærke fugtbevarende egenskaber.
Fordele og anvendelse
Glycerin bruges i cremer og sæber, for sine fugtgivende og fugtbevarende egenskaber. Glycerin har evnen til at kunne optage vand fra luften ved stuetemperatur og kan på denne måde tilføre fugt til huden.
På denne måde kan man forebygge og afhjælpe sprækker i huden og blødgøre. De fleste cremer og sæber indeholder kun en lille mængde glycerin.
Der findes dog også Glycerincremer og glycerinsæber med et noget højere indhold, til dem der døjer med meget tør hud. Dette kan også med fordel anvendes, hvis man spritter sine hænder meget af.
Vær opmærksom på...
Glycerin må ikke bruges rent på hverken hud eller hår, da det kan have en dehydrerende effekt og i værste tilfælde kan give vabler. Ingrediensen skal derfor altid bruges med andre ingredienser der giver fedt og fugt.
Bonus info
I fødevarer anvendes glycerin som en emulgator eller stabilisator. Det er primært for at to stoffer eller ingredienser, der normalt ikke vil kunne blandes, bliver blandbare. Det gælder fx for olie og vand.
Relaterede hudtilstande og hudindikationer
- Eksem & tør hud
- Skadet hud
- Dehydreret hud