Grøn te pulver.
Matcha-te er en traditionel japansk, grøn te.
Ceremonial grade har en meget fin, blød og nuanceret smag og en karakteristisk grøn farve. Det er den mest forfinede form af Matcha der fås. Det laves af de mindste og fineste blade fra tebusken, som vokser i skygge i Uji, i Kyoto-området, Japan. Dette område er kendt for at producere de bedste japanske teer.
Ved at skærme bladene mod direkte sollys får teen sin karakteristiske jadegrønne farve. Når tebladene er blevet plukket, dampes og tørres de, og males til et fint pulver i en stenmølle.
Teen bruges ved den særlige japanske te-ceremoni, hvor ikke blot indtagelsen men i ligeså høj grad tilberedningen af teen tillægges stor værdi.
Teen er fremstillet af bladene fra årets første høst - eller 1st flush, som det også kaldes.
Anvendelse
Sådan tilberedes en perfekt kop Matcha te:
Du skal bruge:
Piskeris af bambus, ske af bambus, matcha skål
og si - evt. lille kop si.
1. Varm skålen op med lidt varmt vand og tør den af,
2. Tag to mål med lille top med skeen (cirka halv teske) og si ned i skålen,
3. Tilsæt 1,5 - 2 dl. 75-80°C varmt vand i skålen,
4. Pisk i ca. et minut. Først hurtigt og til sidst meget langsomt for at lukke lufthuller i det skum, der dannes.
Matcha kan bruges til te, is, te ceremonier og i smoothies.
Næringsdeklaration (indhold pr. 100g):
Energi 1330 kJ / 317 kcal
Fedt 0,8 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,13 g
Kulhydrat 38,7 g
- heraf sukkerarter 10 g
Kostfibre 30,9 g
Protein 23,4 g
Salt 0,125 g