Stødt ingefærIngefær har en varm, krydret og sødlig aroma, der, såvel frisk som tørret, spiller en væsentlig rolle i det asiatiske køkken. Herhjemme anvendes stødt ingefær ofte i bagværk, i supper, marinader og smoothies. Stødt ingefær er velegnet til at blande med andre krydderier og kan bruges som alternativ til frisk ingefær. Ingefær er en rodfrugt og denne bliver dyrket økologisk i Develapola gruppen i Gampaha distriktet på Sri Lanka.
Ingefær er altid at foretrække frisk. Kig efter en tynd skal og en rod uden spirer. Roden skal, når det skrælles eller rives, safte. Men har man ikke adgang til den friske rod eller er man ikke til den lidt besværlige skrælning og trevlede rivning, så kan den tørrede ingefær bruges som alternativ. Ingefær er sammen med chili og hvidløg nok de vigtigste krydderier i det asiatiske køkken. Herhjemme bruges ingefær rigtig meget i bagning af små og store kager og en hel del til sursyltning, pickles og chutney.
Specifikationer- Økologisk
- Stødt
- Let at anvende