Kend dine knogler: Får du nok kalk i din kost?

Danskerne går ikke rigtig op i deres knogler. I hvert fald ifølge en undersøgelse foretaget af UniKalk i 2024.* Den viste nemlig, at 53% af os danskere ikke tænker over vores knoglesundhed og at en stor del af os samtidig ikke ved, at den kost vi indtager, har stor betydning for vores knogler. Men får vi så den anbefalede mængde kalk gennem vores kost? Og hvad kan du så gøre for at få din kalk? Bliv klogere på det her. *Kilde: Unikalk.
Kosttilskud til dig, der vil være sikker: Kalktilskud fra UniKalk
Får du ikke nok kalk gennem din kost, kan du vælge at supplere med kalktilskud. Med kalktilskud fra UniKalk kan du finde lige præcis den version, du har behov for, da det findes i mange former, mængder og sammensætninger.
Har du eksempelvis brug for et tilskud kalk og et ekstra højt tilskud af af D-vitamin, der bidrager til normal optagelse af calcium, anbefales UniKalk 38µg. Får du derimod ikke nok kalk gennem kosten, men får tilstrækkeligt med D-vitamin gennem andre kilder, anbefales UniKalk Basic.
Vil du supplere kosten med kalk og samtidig have et tilskud af K-vitamin og højt tilskud af D-vitamin, anbefales UniKalk Forte K2. Der er altså rig mulighed for at finde det, der passer til dit behov. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost.

Kalktilskud fra UniKalk kommer i mange varianter og mængder, sådu kan finde lige præcis dem, der passer til dig.
Hvor meget calcium er der i hvad?
Den bedste kilde til at få de mineraler, du og din krop har behov for, er gennem din kost. Her er mange forskellige fødevarer rig på calcium, men særligt mejeriprodukter, grønne grøntsager, nødder og fed fisk med ben er som udgangspunkt gode kilder*.
- Et glas letmælk á 200 ml: ca. 240 mg
- En skål yoghurt á ca. 200 ml: ca. 260 mg
- 100 g grønkål: ca. 245 mg
- 100 g spinat: ca. 70 mg
- En håndfuld mandler á ca. 25 g: ca. 60 mg
- 3 tørrede figner: ca. 60 mg
- 100 g sardiner inkl. ben: ca. 420 mg
*Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Kalktilskuddet fra UniKalk kommer også i tyggetabletter, der for mange gør dem en smule lettere at få ned.
Hvor meget kalk bør du indtage?
Den mængde af kalk, du har behov for, afhænger af alt fra din alder og livsstil til dit køn. Dog findes der anbefalinger, der gælder for de fleste danskere*:
- Voksne fra 18 år: 950-1000 mg pr. dag
- Teenagere fra 11 til 17 år: 1150 mg pr. dag
- Ældre (60+ år): 1200 mg pr. dag
- Gravide: 500 mg pr. dag gennem hele graviditeten
*Kilde: Unikalk

Hvad enten du får nok eller for lidt D-vitamin eller mangler kalk i mindre ller større grad, kan du finde din variant hos UniKalk.
Vidste du...
At kroppen optager kalk bedst i mindre doser fordelt henover dagen? Helst i kombination med D-vitamin, da vitaminet bidrager til immunsystemets normale funktion samt en normal optagelse af calcium.
Samtidig spiller magnesium og K-vitamin også en rolle for din knoglesundhed. K-vitamin, der findes i fødevarer som spinat, grønkål og lever, bidrager til at vedligeholde normale knogler og magnesium bidrager også til at vedligeholde normale knogler.