I hvilke fødevarer findes der e-vitamin?
E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin på lige fod som A-, D- og K-vitamin. E-vitamin forekommer naturligt i en del fødevarer, heriblandt planteolier, plantefrø og nødder, fede mælkeprodukter, fuldkornsprodukter og grønne grøntsager.
Hvad bidrager E-vitamin til?
E-vitamin bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.
Hvad kan man bruge e-vitaminolie til?
E-vitaminolie kan købes i forskellige former. Det kan være flydende, pakket ind i kapsler eller små ampuller. Der er ikke forskel på effekten af olien. Den eneste forskel ligger i, at kapslerne ofte er beregnet til at være et kosttilskud, mens ampullerne er lavet til hudpleje og indeholder den dosering, du skal bruge for at have nok til ansigt, hals og brystparti.
Hvordan får jeg mere E-vitamin?
Den nemmeste måde at skrue op for E-vitamin indtaget, er ved at spise flere bladgrøntsager, nødder, æg og fisk. Hvis du har behov for yderligere, kan du supplere med et E-vitamintilskud i kapselform. Behovsdækningen varierer fra kvinde til mand og fra gravid til ammende. Følg altid anvisningerne på pakken.
Hvem skal have E-vitamin – og hvor meget?
Referenceindtaget for E-vitamin er forskelligt fra kvinde til mand og fra gravid til ammende. Som udgangspunkt bliver kroppens behov for E-vitamin dækket gennem kosten. Behovet er afhængigt af alder, køn, aktivitetsniveau og eventuelle sygdomme. Konsultér med din praktiserende læge for en individuel vurdering.