Vi guider

3 effektive råd til behandling af fodsvamp

Mange danskere - måske flere end du tror - har eller har oplevet fodsvamp Det er nemlig den mest udbredte form for svamp i Danmark. Men hvordan opstår det egentlig og hvad kan du selv gøre for at behandle svamp mellem tæerne? Bliv guidet her

Svamp på fødderne er ikke særlig rart, men du er langt fra den eneste, der enten har eller har haft det. Faktisk skønnes det, at hele 10 procent af danskerne lider af fodsvamp. Årsagerne kan være mange og ligeså kan forebyggelsen af det, for der er heldigvis en hel del ting du kan gøre for at behandle svamp mellem tæerne.

Effektiv og enkel behandling af fodsvamp

Behand fodsvamp effektivt med Lamisil Once, der er beregnet som enkeltdosis behandling af fodsvamp.
​​​​​​​
​​​​​​​Cremen virker ved at dræbe de svampe, der er kilden til fodsvamp. Det gør den gennem den patenterede filmteknologi, der aktiveres ved påføring ved at efterlade en farveløs film på fødderne.

Lamisil Once afgiver det aktive stof terbinafin, som virker svampedræbende og bliver i huden i op til 13 dage efter påføring.

Lamisil Once 1% 4 g
Lægemiddel
15+
4 g
LamisilOnce 1%
114,95 kr.

Men først: Hvad er fodsvamp egentlig?

Fodsvamp er en helt almindelig infektion, der oftest gør sig synlig som en slags skæl mellem tæerne eller under fødderne.

Hyppige symptomer på fodsvamp kan derfor være ting som:
​​​​​​​

  • Kløe og svie i enten mild eller voldsom grad mellem tæerne
  • Tør hud mellem tæer og under fødderne
  • Sprækket hud eller afskalning på fødderne
  • Kløe og svie i enten mild eller voldsom grad på fodsålerne

Smitter fodsvamp så?

Ja, fodsvamp kan smitte. Opholder du dig i en svømmehal, et træningscenter eller andre offentlige steder, hvor vi går med bare fødder, kan det smitte herigennem.

Har du mistanke om smitte, husk da at bruge badesandaler i offentlige bade- og omklædningsrum.


Hvordan behandler jeg så fodsvamp?

Har du fået fodsvamp, findes der heldigvis råd for, hvordan du behandler det bedst muligt, så du ikke skal døje med det i for lang tid. Og så du samtidig sikrer dig, at du holder det godt på afstand, så du ikke skal døje med det igen foreløbig.​​​​​​​

  • 1. Svampedræbende behandling
    Den mest almindelige behandling er en creme eller gel med et svampedræbende middel som for eksempel clotrimazol eller terbinafin, som kan købes i håndkøb. Terbinafin er oftest det lægemiddelstof, der er anvendt til behandling af fodsvamp, og her har vi Lamisil Once, dræber svampen efter bare én enkelt behandling

En creme til kamp mod svamp

Kom fodsvamp til livs med Lamisil Creme, der virker fungicidt, hvilket vil sige, at det dræber svampeinfektioner på huden.
​​​​​​​

Lamisil Creme bruges én gang daglig i én uge på det område, du oplever svamp. Har du mørkere, skællignede pletter, bruges den en til to gange dagligt i to uger som behandling. Ofte vil symptomerne forsvinde i løbet af få dage efter påbegyndt behandling. Husk dog at fortsætte behandlingen, selvom symptomerne stopper så du undgår, at infektionen blusser op igen.

Hvis du ikke kan se, at din hud og din infektion er i bedring inden for to uger efter første behandling, bør du kontakte din læge.

Lamisil Creme 10 mg/g 15 g
Lægemiddel
15+
15 g
LamisilCreme 10 mg/g
107,95 kr.

​​​​​​​

  • 2. Hold dine fødder rene og tørre
    Fodsvamp trives rigtig godt i fugtige miljøer. Derfor bør du altid sørge for at vaske og tørre dine fødder grundigt. Vær særligt opmærksom på at tørre dem godt mellem tæerne, da det ofte er her, svampen opstår og trives. Du kan eventuelt bruge en hårtørrer på lav varme for at sikre, at huden er helt tør. Brug desuden strømper i bomuld og skift dem jævnligt for at minimere fugt.


  • 3. Forebyg geninfektion
    For at undgår at få fodsvamp igen, kan det være en idé at være opmærksom på at forebygge geninfektion. Undgå derfor at gå barfodet i offentlige områder som svømmehaller og fitnesscentre, og brug badesandaler for at minimere risikoen for smitte. Sørg desuden altid for, at dine sko er rene og tørre, så dine fødder har et godt miljø at færdes i. Her kan du få særlige sprays, der hjælper med at holde dit fodtøj fri for svamp. Har du haft fodsvamp, kan det desuden være en god ide at vaske dine sko indvendigt og vaske dine sokker på 60 grader.

    Er du i tvivl, om du har fodsvamp eller symptomer herpå, eller virker Lamisil ikke efter hensigten, bør du kontakte egen læge.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Lamisil. Artiklens anbefalinger er ikke baseret på lægelig anvisning eller lægeligt ansvar. Kilde: Sundhed.dk.

Lamisil Once (terbinafin), kutan opløsning 10 mg/g. Anvendelse: Behandling af fodsvamp. Dosering: Voksne på 18 år og derover: Påsmøres kun én gang på begge fødder, også selvom læsioner kun er synlige på den ene fod. Forsigtighedsregler: Indeholder alkohol; bør anvendes med forsigtighed, hvor alkohol kan forårsage irritation. Må ikke bruges i nærheden af åben ild. Kun til udvortes brug. Kan irritere øjnene. Må ikke anvendes i ansigtet. Bivirkninger: Milde og forbigående reaktioner på det behandlede hudområde så som tør hud, hudirritation og brænden. I meget sjældne tilfælde ses allergiske reaktioner. Graviditet og amning: Må kun anvendes under graviditet på lægens anbefaling. Må ikke bruges under amning. Pakninger: Lamisil Once 10 mg/g, 4 g: Ingen vejledende mindstepris. Læs omhyggeligt vejledningen i indlægssedlen eller på pakken. Haleon Denmark ApS, tlf: 80 25 16 27. Trademarks owned or licensed by Haleon. ©2023 Haleon or licensor.

Lamisil (terbinafin), creme 1 %. Anvendelse: Behandling af hudinfektioner, som skyldes svamp. Dosering: Voksne og børn over 12 år: Svamp: 1 gang dagligt i 1 uge. Pityriasis versicolor (skælsyge): 1-2 gange dagligt i 2 uger. Behandlingstiden skal overholdes, selvom symptomerne forsvinder. Børn under 12 år: Anbefales ikke til børn under 12 år. Forsigtighedsregler: Kun til udvortes brug. Spædbørn må ikke komme i kontakt med behandlet hud, herunder brystet. Må ikke anvendes i munden eller indtages og bør ikke anvendes ved svamp i hårbund, skæg samt negle uden lægens anvisning. Kan virke irriterende for øjnene. Ved brug i ansigtet undgå da at påføre cremen omkring øjnene. Indeholder cetylalkohol og stearylalkohol, som kan forårsage hudirritationer. Bivirkninger: Almindelige: Afskalning af hud, kløe på applikationsstedet. Øvrige bivirkninger: Se indlægsseddel. Graviditet og amning: Må ikke anvendes uden lægens anvisning. Pakninger: Lamisil creme 1 %; 7,5 g, 15 g og 30 g: Ingen vejledende mindstepris. Læs omhyggeligt vejledningen i indlægssedlen eller på pakken. Haleon Denmark ApS, tlf: 80 25 16 27. Trademarks owned or licensed by Haleon. ©2023 Haleon or licensor.

Relaterede artikler

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek