Hvad er bukkehornsfrø?
Bukkehornsfrø er forholdsvis nyt og ukendt hos danskerne, men det er faktisk et tilskud, der har eksisteret længe. Bukkehornsfrø kommer fra den etårige plante Bukkehorn, der er en slags krydderurt med oprindelse i Indien og Mellemøsten.
Bukkehornsfrø bruges mest som et krydderi, da de har en karismatisk karryagtig duft og en bitter smag. Når frøene tilberedes har de dog en mere behagelig og mild smag.
Bukkehornsfrø kan købes som kapsler, hele frø og som knuste frø.
Anvendelse af bukkehornsfrø
Bukkehornsfrø kan spises rå, men da de er meget hård, anbefales det at man enten knuser dem eller opbløder frøene i vand, før de skal bruges. Herefter kan de bruges i madlavning, som the eller blandes i smoothies, grød mv. Hvis man vælger at bruge frøene til madlavning, anbefales det at knuse dem, for at få smagen frem.
Virkning
Der er ikke nogle videnskabelige beviser for effekten af bukkehornsfrø, hvorfor det er op til den enkelte, om man ønsker at tilføje det i sin dagligdag. Det anbefales dog at gravide eller ammende, taler med lægen, før de begynder at bruge bukkehornsfrø.