Ingefær som kosttilskud
Ingefær bliver brugt i mange forskellige sammenhænge, både i madlavning, te og som tilskud. Ingefærplanten er i familie med gurkemeje og kardemomme, og delen af ingefærplanten der bruges i kosttilskud, kaldes rhizomet eller ingefærrod.
Hvad bruges ingefær til?
Ingefær har været brugt siden oldtidene . Udover det har det altid været en populær ingrediens i madlavning.
I dag bruges ingefær primært som kosttilskud, selvom man ikke præcis ved hvordan det fungerer. Der er og laves fortsat mange studier omkring dette.
Det anbefales ikke, at man som gravid anvender ingefær som kosttilskud, men der er ingen restriktioner for at bruge det som te eller i madlavning. Man bør dog varsom med forbruget.
Er der bivirkninger ved ingefær?
Man kan sjældent opleve forbigående ubehag såsom halsbrand, irritation i munden eller diarre.
Hvis man tager blodfortyndende medicin, skal man dog tage ingefær med forsigtighed eller kontakte sin læge før man starter. Ingefær kan påvirke blodets evne til at størkne, og derfor bør man være forsigtig.