Nyhed

BAK Skincare: Dansk og innovativ hudpleje

BAK Skincare er et dansk hudplejebrand, som har en helt ny tilgang til det at pleje huden. De har specialiseret sig i probiotiske, men også præbiotiske og postbiotiske produkter. Hvis du ikke lige ved, hvad det præcis dækker over, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel dykker vi nemlig ned i det danske brand og guider til fire fantastiske produkter samt den innovative videnskab, der ligger bag.

Lær meget mere om danske BAK Skincare og deres produkter her. Alle BAKs produkter er udviklet og produceret i Danmark, og de er uden parfume og unødige kemikalier.

Videnskaben bag BAK


Lidt om mikrobiomet
For at forstå videnskaben bag BAK, er vi nødt til først at få på plads, hvad mikrobiomet er. Mikrobiomet er et økosystem af mikroorganismer, som fx bakterier, der lever i og på din krop. Det vil også sige på din hud. Når det gælder huden, kaldes det hudmikrobiom. De mange mikroorganismer i dit mikrobiom har mange gavnlige egenskaber for dig, din krop og ikke mindst din hud.


Dit mikrobiom består af levende organismer, som hele tiden er i udvikling. Det er dog utrolig følsomt, og kan hurtigt komme ud af balance, som kan vise sig i din hud som bumser, rødme eller kløende, tør og irriteret hud. Ofte kommer det ud af balance, da vores moderne livsstil ikke er særlig gunstigt for mikrobiomet. Det skyldes blandt andet luftforurening, UV-stråler, antibiotika og forskellig kemi fra produkter som fx hud- og hårpleje samt rengøringsmidler.  

Det bedste du kan gøre for at passe på dit hudmikrobiom i en moderne livsstil og hverdag, er ved at bruge probiotika, som er en vigtig byggesten i BAK Skincare.


Se her, hvilke resultater andre har opnået med BAK Skincare:



Din hud er levende – så det skal din hudpleje også være!

BAK Skincares hudpleje indeholder probiotiske bakterier, som netop er levende. Og før du freaker helt ud, så synes vi lige, du skal læse med her – for det giver god mening!

Det bliver lidt teknisk, men hæng på. De levende bakterier danner nemlig metabolitter, som blandt andet danner mælkesyre. Disse metabolitter kan kommunikere med andre bakterier, fx på huden, hvilket betyder, at de kan reagere på en tilstand i huden og ændre på den. Det er altså ekstremt effektivt i hudpleje, men kræver også at bakterierne holdes i live.
​​​​​​​

Traditionel hudpleje tilsættes normalt konserveringsmidler, der slår bakterierne ihjel, så produkterne dermed holder længere. Men da bakterier er ekstremt vigtige i BAK Skincares hudpleje, har de tænkt den del om. Det har de blandt andet gjort ved at lave deres produkter oliebaserede, da olien er med til at bakterierne kan overleve og gør samtidig, at man ikke behøver at tilføre konserveringsmidler. Produktet kan også bruges, når bakterierne er døde, da de også har en god effekt på huden. Men det er mest potent med de levende bakterier, så derfor anbefales det at bruge produkterne inden for tre måneder.

4 favoritter fra BAK Skincare


Med den her viden i baghovedet, så dykker vi ned i fire skønne favoritter fra danske BAK Skincare.

1. BAK Skincare Day Care Oil


Denne prisvindende ansigtsolie er lidt af en superhelt til din hudpleje, da den blødgør huden, gør den stærkere og får den til at falde mere til ro. Den indeholder selvfølgelig probiotiske bakterier, samt jojobaolie, mandelolie og E-vitamin, som fugter og beskytter huden.

Du vil opleve at få en hud, som overordnet forbedres i sundhed og udseende, har færre rynker og får et tiltrængt fugtboost. Olien styrker hudens barriere og hæmmer også rødme, irritation og urenheder.

De små krystaller, som du kan se og mærke i olien, indeholder de probiotiske bakterier. Når olien kommer i kontakt med huden, opløses krystallerne, og de gode bakterier aktiveres. Det er derfor vigtigt, at du ryster produktet før brug, da det gør, at de probiotiske bakterier fordeles i olien. Påfør et par dråber på en ren hud, og fordel i et jævnt, tyndt lag. For den bedste effekt, så lad olien trænge ind i huden, før du påfører andre hudplejeprodukter eller makeup. Det er også bedst ikke at påføre nogle produkter, før du bruger olien. Så undgår du, at potentielle konserveringsmidler ikke forstyrrer bakterierne i olien.

2. BAK Skincare Serum for Acne-prone Skin


Har du en hud, der er plaget af urenheder og ubalance? Så er Serum For Acne-prone Skin for dig. Det er et probiotisk serum, der er udviklet til at beskytte huden mod urenheder og bumser, uden at det irriterer, udtørrer eller giver anledning til kløe og rødme. Det indeholder også levende bakterier, som bidrager positivt til hudens sundhed og balance. Det er også et fantastisk serum til den mere tørre og kombinerede hud.

På samme måde som med olien, er det en god idé at lade produktet trænge ind i huden, inden du påfører andre produkter. Du kan anvende serummet både i dit ansigt og på kroppen. Bruger du andre hudplejeprodukter mod akne, så husk at tage et kig på ingredienslisten. Mange af dem kan nemlig indeholder antibakterielle ingredienser, som ødelægger effektiviteten af probiotika. Undgå at bruge antibakterielle produkter som fx tea-tree-oil og zink.

Sund hud med bakterier

Bakterier er som tidligere nævnt essentielle for hudens overordnede sundhed. Eksempelvis bidrager mikroorganismer til dannelsen af ceramider, som er vigtige for hudbarrierens sundhed. Mikroorganismerne har en antioxidativ effekt på huden, samt en fantastisk anti-age effekt, og så hæmmer de også nedbrydningsprocesserne i huden, der ofte er forsaget af frie radikaler fra fx forurening i luften og UV-stråling.

3. BAK Skincare Serum For Atopic Skin


Døjer du med en hud, som ofte har tendens til udslæt, rødme og kløe? Så er det BAK Skincare Serum For Atopic Skin, du skal have fingrene i.


Ligesom andre produkter fra BAK Skincare, indeholder det probiotika, som er med til at genskabe hudmikrobiomets balance, samtidig med at det lindrer kløe og reducerer irriteret, tør og atopisk hud. Du vil også opleve, at hudens barriere styrkes, så den lettere binder fugten i huden, og så er det som bonus også fantastisk til at reducere rynker og fine linjer.

Bliv klogere på skadet hud

Din sundhed

Bliv klogere på skadet hud

Kendetegnene ved en skadet hud er at hudbarrieren er svækket og ofte ekstra sensitiv. Stort set alle former for hudirritationer kan resultere i skadet hud. Uanset hvilken form for hudirritation, og hvilken grad af skade, handler pleje af skadet hud om at anvende produkter, som har en beroligende og genopbyggende effekt, så huden bliver støttet i at genoprette sit naturlige forsvar.

Læs også

4. BAK Skincare Prebiotic Cleanser


Prebiotic Cleanser fra BAK Skincare er fantastisk til at holde huden ren og lækker uden at udtørre huden. Når du har renset skidt og snavs fra dagen af, er huden helt klar til probiotiske bakterier fra andre produkter fra BAK. Præbiotikaen fra produktet vil nemlig stadig være på huden, og det bidrager positivt til probiotikaens effekt. Det er dermed perfekt at påføre dit serum eller din olie efter denne rens.

Du anvender den ved at massere 1-2 pump ind i huden. Undgå kontakt med øjnene, og skyld grundigt efter med lunkent vand. Prebiotic Cleanser er et oliebaseret produkt uden sulfater, så det skummer ikke op på samme måde, som du måske er vant til fra andre cleansere. Men den fjerner stadig makeup, skidt og snavs effektivt og renser huden skånsomt.

Cleanserens milde og sæbefri formulering gør den god til dagligt brug til alle hudtyper.

Hvem er BAK Skincare?

BAK er grundlagt i 2017 af Ph.D. i molekylærbiologi og CEO Søren Kjærulff og Ph.D. i mikrobiologi og COO Charlotte Vedel. Filosofien bag BAK er blandt andet, at man ikke skal bruge et hav af produkter i sin hudpleje. 2-3 produkter er nok til at gøre en stor forskel.

BAK Skincare skaber produkter, der plejer mikrobiomet og indeholder probiotiske bakterier, der som før nævnt gør underværker for din hud og kan ændre måden, vi tænker hudpleje på.

Andre produkter fra BAK Skincare:

Relaterede artikler

Bliv klogere på rødme i huden

Din sundhed

Bliv klogere på rødme i huden

Af Matas

En hud, der har en udbredt tendens til at rødme og blusse op, er en hud, der er naturligt sårbar og sensitiv. Huden er reaktiv, da den reagerer mere eller mindre på eksterne faktorer. Rødme i huden kan ramme alle, og tilstanden kan både opstå afledt af hudens genetik, men det kan også skyldes ændringer igennem livet. Hudpleje til rødme i huden skal berolige, men det er også afgørende at den beskytter huden imod de faktorer, der får huden til at reagere.

Læs Mere
Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Akne – uren hud og bumser

Din sundhed

Akne – uren hud og bumser

Af Matas

Hudorme, bumser og røde knopper. Akne er en af de allermest almindelige hudlidelser, som viser sig i form af urenheder i huden, typisk i ansigtet, på bryst eller ryggen. Lidelsen rammer størstedelen af unge i puberteten og kan forekomme i mild, moderat eller svær grad. Vil du vide mere om akne, uren hud og bumser, så læs med i artiklen her.

Læs Mere
Farvel til talgknopper og urenheder på kroppen

Matas LIVE

Farvel til talgknopper og urenheder på kroppen

Af Matas

Der er få ting så irriterende som urenheder generelt – og det gør altså ikke sagen bedre, at de sidder på kroppen. Heldigvis er der hjælp på vej. Se med i denne live, hvor vi får besøg af vores farmakonom Stephanie Berg, som vil dele sine allerbedste tips og tricks til, hvordan du nemmest slipper af med bumser, talgknopper og andre urenheder på kroppen. Som altid kan du stille spørgsmål undervejs!

Læs Mere