Vi guider
Opskrift: Hjemmelavet kartoffelpizza
Drømmer du om at lave en lækker, hjemmelavet pizza med et nordisk twist? Så er kartoffelpizza det perfekte valg for dig. I denne artikel viser vi dig trin-for-trin, hvordan du laver en sprød og velsmagende kartoffelpizza helt fra bunden. Læs med!
Det skal du bruge
Pizzadej:
- 3 dl lunken vand
- 15 g gær
- ½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 4 spsk olivenolie
- 420 g Tipo00 (eller anden fintformalet hvedemel med minimum 12g protein)
Topping:
- 200 g ricotta
- 3 små kartofler
- 1 stk løg
- 1 kugle frisk mozzarella
- Frisk eller tørret rosmarin
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
Se vores videoguide til den lækre kartoffelpizza her
Vil du se videoen?
Så har vi brug for at du accepterer funktionelle cookiesVil du se videoen?
Så har vi brug for at du accepterer funktionelle cookiesFremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt gær og sukker, rør indtil opløst og tilsæt olivenolie samt salt.
- Tilsæt melet, og ælt derefter dejen i ca. 10 minutter på røremaskine indtil dejen er glat, smidig og slipper skålens kanter.
- Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
- Tænd ovnen på 275 grader over-undervarme og sæt en bageplade omvendt eller pizzasten/bagestål i midten af ovnen. Lad den varme op minimum ½ time.
- Skær løg og kartofler i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern.
- Dræn mozzarella og pres den godt i et klæde, så alt overskydende vand trækkes ud. Dette gør, at vi undgår vand på vores pizza.
- Del dejen i 2 lige store kugler og arbejd med 1 af gangen. Form pizzadejen ved at bruge dine fingre og køre rundt i cirkler, mens du strækker let, sørg hele tiden for at have en kant, der er større end midten. Alternativt kan du rulle den tyndt ud på et meldrysset bord. Kom den derefter over på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir.
- Smør pizzadejen med 100 g ricotta, og fordel kartoffelskiver, løg samt halvdelen af mozzarella revet i stykker ovenpå. Drys med rosmarin og friskkværnet peber.
- Skub bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade/bagestål, og bag til pizzaen er sprød i bunden og gylden på toppen – tiden afhænger af, hvad du bager den på. Min skulle have cirka 12 minutter, og jeg brugte bageplade.
- Server med lidt god olivenolie, flagesalt og frisk basilikum.
- Fortsæt med pizza nummer 2.
Om Green Goddess
Green Goddess er et sundhedsunivers med fokus på sunde og lækre opskrifter, farverige og nærende sammensætninger af råvarer og ikke mindst en vision om at gøre den sunde livsstil til noget, der faktisk er sjovt. Green Goddess producerer selv kosttilskud og formidler sin viden og inspiration gennem sit eget site.