Nem og lækker opskrift på bananpandekager
Mangler du den perfekte opskrift på pandekager? Så behøver du ikke lede meget længere! De små, tykke pandekager er nemme at lave, og så er de sunde. Læs med her, så guider vi dig til, hvordan du kommer i gang.
Bananpandekager – det skal du bruge
• 2 modne bananer
• 2 æg
• 125 gram havregryn
• ½ tsk bagepulver
• ½ tsk kanel
• Et nip salt
• ½ tsk vaniljesukker
• Smør eller olie til stegning.
Sådan gør du
1. Start eventuelt med at mose bananerne med en gaffel eller en kartoffelmoser. Mos dem godt, men der må gerne være lidt klumper tilbage, det giver bedre tekstur til pandekagerne.
2. Tilsæt æg, bagepulver, salt, kanel, havregryn og vaniljesukker, og bland det hele sammen.
3. Varm en pande op, og tilsæt lidt olie eller smør.
4. Hæld en lille mængde dej på panden, og steg den i 2-3 minutter på hver side, til den er gyldenbrun og fast nok til at vende. Steg på den anden side i 1-2 minutter, til pandekagen er gennemstegt.
5. Steg alle pandekagerne, og servér dem varme. Og så er du klar!
Er bananpandekager sunde?
Bananpandekager er en sund og velsmagende morgenmad eller snack, som også er god, hvis du er i gang med et træningsforløb eller gerne vil tabe dig. Det er der flere årsager til.
• Bananer indeholder gode vitaminer som fx kalium og c-vitamin.
• Bananer indeholder naturlige sukkerarter, som giver en naturlige sødme til pandekagerne. Derfor behøver du ikke komme sukker i dejen, hvilket gør dem til et sundere alternativ til almindelige pandekager.
• Bananpandekager mætter godt og mindsker derfor sandsynligheden for, at du får lyst til at snacke inden frokost, hvis du spiser dem til morgenmad. Det skyldes deres indhold af fiber og protein, som holder sulten for døren i længere tid.
• Du kan tilpasse dine bananpandekager, så de passer til dit kostbehov og dine præferencer. Du kan lave dem glutenfri, veganske eller fuld af protein.
Gode tips og tricks til dine bananpandekager
1. Hvis du ønsker veganske bananpandekager, kan du udskifte æggene med chiafrø- eller hørfrøgelé.
2. Hvis du elsker chokolade, kan du tilføje et par skeer kakaopulver. Det giver en let chokoladesmag, og som bonus får pandekagerne en lækker, kakaobrun farve.
3. Hvis du ønsker mere tekstur til dine pandekager, kan du tilføje lidt mandelmel. Det giver også en let og lækker smag, som kan gøre oplevelsen af pandekagerne endnu bedre.
Den bedste topping til dine pandekager
Du kan nemt toppe dine pandekager med lækre sager, så de får endnu mere smag. Det kan fx være:
- Tørrede frugter som fx abrikoser, gojibær eller mango. Vi har samlet lidt gode bud her til højre til inspiration
- Friske bær, såsom jordbær, blåbær eller hindbær
- Skiver frugt, såsom kiwi, æble eller pære
- Græsk yoghurt eller skyr
- Hakket, mørk chokolade eller lidt kakaodrys
- Honning eller sirup
- Hakkede nødder eller frø. Det kan fx være valnødder, mandler eller solsikkefrø
Bananpandekager med protein
Hvis du gerne vil have mere protein i dine pandekager, så kan du tilføje proteinpulver i dejen. Vi har samlet lidt forskellige bud her, som du nemt kan blande i din pandekagedej.
En anden god måde at få ekstra protein i dine pandekager er, at erstatte halvdelen af bananerne med skyr eller græsk yoghurt. Du kan også toppe pandekagerne med proteinrig topping som nøddesmør, hytteost eller skyr.